Obie zupy bezglutenowe. Jedna bezmleczna. Jedna zielona, a druga czerwona.
Obie bardzo szybkie.
Zielona
potrzebne:
paczka groszku mrożonego
2 łyżki buliony warzywnego z M&S
kawałek sera (prawie) feta
pieprz
trochę jakiś kiełków
gotujemy wszystko razem (oprócz sera i kiełków). Jak się groszek ugotuje, miksujemy razem z serem. Podać to można np z kiełkami. Chociaż jakieś grzanki pewnie też mogą być.
Czerwona
potrzebne:
2 puszki pomidorów bez skórki
1 puszka mleka kokosowego (ja miałam odtłuszczone)
2 łyżki bulionu warzywnego z M&S
2 łyżeczki garam masala
1 łyżeczka cynamonu
pół łyżeczki pieprzu cayene
trochę wody
ugotowany ryż (ja miałam 2 torebki jaśminowego)
gotujemy wszystko razem (oprócz ryżu), a potem miksujemy. (dodaj wodę jeśli za gęste). Dodajemy ryż. Pasuje do tego parę listków kolendry.
Proste, prawda?
I szybkie.
I smaczne.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz